adsآموزش حرفه ای تجهیزات پزشکی!

راهنمای خرید سیستم های آندوسکوپی ویدئویی

راهنمای خرید سیستم های آندوسکوپی ویدئویی
۱۱ دی ۱۳۹۷
  • ۰
  • ۲۲۲۱

ملاحظات خرید سیستم های آندوسکوپی ویدئویی

نام های دیگر دستگاه: سیستم های جراحی با حداقل تهاجم، سیستم های ویدئویی جراحی

توصیه های لازم برای حداقل کارایی در سیستم های آندوسکوپی ویدئویی در ادامه آمده است. مشخصات پیشنهادی به دو گروه طبقه بندی شده است: سیستم های دارای یک سنسور سیلیکونی حساس به نور (1-CCD)  و سیستم های دارای سه سنسور سیلیکونی حساس به نور (3-CCD).

 به طور کلی سیستم های 3-CCD، فراوری رنگ بهتری را نسبت به سیستم های 1-CCD ارائه می دهند. مهم ترین عامل انتخاب در سیستم های ویدئویی جراحی، کیفیت تصویر میباشد. اگرچه کیفیت تصویر در سیستم های 3-CCD به مراتب بالاتر از سیستم های 1-CCD می باشد، این تشخیص کاملا فردی است. بنابراین بیمارستان ها قبل از انتخاب و خرید، باید هر کدام از سیستم ها را به منظور استفاده ی آزمایشی در اختیار جراحان قرار دهند.

سیستم ویدئویی باید با اکثر آندوسکوپ های انعطاف پذیر و سخت با آداپتورهای متناسب سازگار باشد. سهولت استفاده نیز از نکات مهم قابل ملاحظه می باشد. از آنجایی که برخی از جراحان ترجیح می دهند کنترل مستقیم بر عملکرد سیستم ویدئویی جراحی داشته باشند، سیستم هایی که امکان کنترل عملکرد متعدد از سر دوربین و دیگر اجزا مانند پانل جلو و صفحه کلید را دارند، میتواند جالب باشد. مشخصات پردازنده ی ویدئوی پیشنهادی شامل روشنایی خودکار، تنظیم خودکار سفیدی تصویر و کنترل زوم می باشد.

سیستم های آندوسکوپی ویدئویی باید طیف گسترده ای از فرمت های ویدئو را به عنوان خروجی به کاربر بدهد. اتصال دو سیمه Y/C (روشنایی و رنگ)، باید بر روی تمام سیستم ها استاندارد باشد. سیستم 3-CCD باید شامل فرمت RGB باشد، چراکه این فرمت رزولوشن تصویر بالایی دارد. خاطر نشان می شود سیستم هایی که با عنوان HD به بازار عرضه می شوند دارای حداقل یک خروجی دیجیتال می باشند.

برخی بیمارستان ها  ممکن است مایل به خرید سیستم های با خروجی دیجیتال (به عنوان مثال3G SDI, HD-SDI, DVI, SDI) به منظور ضبط تصاویر و یا ویدئوها در سیستم اطلاعات بیمارستان و یا برای نمایش تصاویر دیجیتال بر روی نمایشگرهای جراحی باشند. پردازنده های ویدئویی باید دارای خروجی دیجیتال سازگار با ورودی های دستگاه های ضبط تصویر و یا سیستم های یکپارچه اتاق عمل باشند.

دوربین باید با روش مورد قبول بیمارستان در فرآیند استفاده مجدد (استریل) سازگار باشد. سیستم های سازگار با روش های متعدد، از جمله اتوکلاو، باید بیشتر مورد توجه قرار گیرند. منبع نور نباید منجر به تولید حرارت بیش از حد در سطوح روشنایی قابل ملاحظه شود. برای ایمنی، منابع نور باید مجهز به ویژگی آماده به کار (standby) به منظور تعلیق نور خروجی و فعال سازی در هنگام شروع باشد.

خروجی دستگاه در هنگام شروع تقریبا 10% کمتر از مقدار تنظیم شده در آخرین استفاده یا قبل از استندبای میباشد. منابع نور با لامپ های ال ای دی (LED)، اساسا نیازی به جایگزینی لامپ مانند لامپ های زنون نیاز ندارند. طول عمر لامپ های LED 5000 تا 30000 ساعت می باشد و در مقایسه، لامپ های زنون 500 ساعت عمر می کنند.

سایر ملاحظات خرید آندوسکوپ

سیستم های آندوسکوپی ویدئویی گزینه های زیادی دارند و به طرق مختلف می توانند بسته به نیازهای فردی آندوسکوپیست پیکربندی شوند. برای انتخاب درست تعداد و نوع آندوسکوپی مورد نیاز، تعیین نوع روشی که به کار گرفته خواهد شد و حجم آن ضروری می باشد. اصول کنترل عفونت در زمینه استفاده مجدد نیز باید در نظر گرفته شود.

مزایای سیستم های ویدئویی HD شامل موارد ذیل میباشد:

  • بهبود دید و جزئیات
  • بهبود عمق دید
  • خستگی کمتر پزشکان
  • کاهش زمان فرایند آندوسکوپی

video-endoscopy-systems 

با این حال می توان گفت تقریبا هیچ داده بالینی منتشر شده ای برای اثبات مزایای فناوری HD وجود ندارد. علاوه بر این، اطلاعاتی درباره مطالعاتی که مستقیما نتایج بالینی بین سیستم های HD و استاندارد را مقایسه کرده باشد نیز در دسترس نیست. با اینکه سیستم های ویدئویی HD، موارد مربوط به جراحی را تا حد زیادی آسان کرده است و بهبود نتایج بیمار را به دنبال داشته است، اما هزینه های بالای آن نیز باید مورد توجه قرار گیرد.

یکسان سازی تجهیزات در یک بیمارستان یا در شبکه سیستم سلامت، مزایایی را برای خریداران به همراه خواهد داشت، مانند تخفیف برای چند سیستم و یا تخفیف های متناسب با حجم خرید. در برخی از موقعیت ها امکان مذاکره برای تعویض تجهیزات نیز وجود دارد. یکسان سازی محصول یا خرید دستگاه از یک تولید کننده واحد، یک نقطه ضعف نیز محسوب می شود، چرا که اگر سازنده در تحویل دستگاه ها قصور و کوتاهی کند، باعث تاخیر و یا تعلیق خدمات بیمارستان می شود. به طور کلی، بیمارستان ها برای تهیه تجهیزات آندوسکوپی ویدئویی نباید با سازنده های کم تجربه همکاری کنند و بهتر است با چند شرکت تولیدی در ارتباط باشند.

شرکت ها باید آموزش جامعی در زمینه بهره برداری و نگهداری تجهیزات فراهم کنند. پشتیبانی تولید کنندگان و ارائه اطلاعات برای مخاطبان (از جمله پزشکان، تکنسین ها و ...) باید انجام گیرد. علاوه بر این تولید کنندگان باید راهنماهای آموزشی، نوارهای ویدئویی، نمودارهای مرجع و پوسترهای آسان و قابل درکی را عرضه کنند.

کنترل بر روی اجزای سیستم باید به راحتی قابل فعال سازی و شناسایی باشد. تاییدیه فعال سازی دستگاه و تنظیم سطح نیز باید فراهم باشد. گرفتن تصاویر، ذخیره سازی، بازیابی و چاپ آنها باید به آسانی قابل اجرا باشد. ابزار یکپارچه سازی تصاویر و ویژگی های متنی باید مورد ارزیابی قرار گیرند. برخی سیستم ها امکان نمایش همزمان تصاویر زنده به همراه تصاویری که قبلا گرفته شده را فراهم می کنند. خریدارانی که تمایل به سیستم های کامپیوتری شبکه ای دارند باید به دقت بسته های نرم افزاری موجود برای فهرست بندی، تولید گزارش، آرشیو و بازیابی اطلاعات را مورد بررسی قرار دهند.

برخی فروشندگان پردازنده های ویدئویی سازگار با ورژن های قدیمی منابع نوری، مانیتور ها و دستگاه های ضبط تصاویر را ارائه میدهند، در حالی که برخی دیگر محصولاتی ارائه می دهند که صرفا با جدیدترین سری دستگاه ها سازگار می باشند. بعضی از پردازنده های ویدئویی قابل ارتقا هستند و از طریق به روز رسانی نرم افزار یا جایگزین کردن اجزای داخلی توسط فروشندگان میتوانند ارتقا پیدا کنند.

ملاحظات زیست محیطی خرید آندوسکوپ

environmental-considerations 

به عنوان یک نتیجه از افزایش نگرانی­ های زیست محیطی و حفاظت از منابع، بسیاری از تولیدکنندگان خود را با روش­های تولید سبز (green shipping) تطبیق داده اند، بطوریکه ویژگی­هایی به محصولات اضافه کرده اند که بهره وری انرژی آنها بهبود یافته و قابلیت بازیافت محصولات بیشتر شده است. علاوه براین مراکز درمانی و سازندگان تجهیزات، فرآیند تطبیق خود را با طرح­های سبز (Green initiatives) آغاز کرده اند که طراحی­­های ساخت و شیوه های کار در سازمان را به کاهش هدرفت و استفاده از مواد بازیافتی تشویق می­کند.

دایرکتیو اروپایی تحریم مواد خطرناک (RoHS یا Restriction of Hazardous Substances) و دایرکتیو زباله­های الکتریکی و الکترونیکی (WEEE یا Waste Electrical and Electronic Equipment)، تحریم ­هایی را برای استفاده و در اختیار قراردادن مواد خطرناک(مانند: کادمیوم، جیوه) در قطعات الکترونیکی وضع کرده اند.  بخشنامه­های این دایرکتیو در زمینه های مختلف گسترس و تطبیق یافته است، یکی از این زمینه­ها، اجزای دستگاه­های پزشکی در آمریکا، نظیر: نمایشگرهای ال سی دی(LCD)، لامپ­ها، لیدها و باتری­ها است که باید با معیارهای این دایرکتیو همخوانی داشته باشد و از مواد غیرخطرناک استفاده کند.

ویژگی های آماده به کار (standby) و یا خاموش شدن خودکار در منابع نوری و اجزای دیگر نه تنها از لحاظ امنیتی حائز اهمیت می باشند، بلکه انرژی دستگاه را نیز در زمانی که در حال استفاده نیست می تواند ذخیره کند. لامپ های LED انرژی کمتری مصرف می کنند و طول عمر بیشتری دارند. علاوه بر این لامپ های LED بسیار کوچکتر هستند و کمتر نیاز به تعویض دارند و این امر باعث کاهش حضور آنها در محل های دفن زباله می باشد. (توجه داشته باشید در برخی از مدل ها، ممکن است لامپ های LED، قابل تعویض نباشند.)

مراکز باید سازندگانی را در نظر داشته باشند که برنامه­ های کاملی برای بازپس­گیری و تعویض قطعات سیستم با مدل­ های جدید پیشنهاد می­دهند. اگر تامین­کننده ای چنین برنام ه­ای برای وسیله خود نداشت، بیمارستان باید هزینه­های دفع وسیله را در زمان جایگزینی مطابق با قوانین حفاظت محیطی محلی از فروشنده دریافت کند.

خریداران آینده نگر باید شرایط بالینی را ارزیابی کنند، تعداد و روش آندوسکوپی هایی که در مرکز انجام می شود و همچنین ابزارهای جراحی مختلف و لوازم جانبی مورد نیاز را مشخص کنند. خریداران همچنین باید سازگاری سیستم با سایر تجهیزات موجود در بیمارستان را بررسی نمایند. بیشتر آندوسکوپ های غیر ویدئویی، با پردازنده های ویدئویی سازنده های مختلف قابل استفاده می باشند. با این حال، برخی از پردازنده ها فقط با سر دوربین ها و منابع نوری همان سازنده سازگار هستند.

منابع نوری با لامپ های بک آپ و شمارنده عمر لامپ برای هر دو لامپ اولیه و بک آپ  مناسب می باشند. منبع نور نباید حرارت زیادی را در بخش انتهای دیستال آندوسکوپ ایجاد کند.

توافق نامه پرداخت به ازای هر بار استفاده از آندوسکوپ نیز موجود است و به بیمارستان این امکان را میدهد تا از سیستم ویدئویی بدون پرداخت هزینه سرمایه ای اولیه استفاده کند و تنها به ازای تعداد استفاده از دستگاه، به صورت ماهیانه به شرکت سازنده پرداخت داشته باشد. اگر بیمارستان قادر به برآورد دقیق تعداد مراجعین و پایبندی به تعداد توافق شده باشد، این توافق ها میتواند مقرون به صرفه باشند.

اغلب دستگاه های مستندات سازی همچون رایتر سی دی و پرینتر قابلیت های مشابهی دارند اما در مورد قیمت تفاوت های قابل توجهی می توانند داشته باشند. نمایشگرها را می توان از ارائه دهندگان شخص ثالث خریداری کرد.

بسیاری از بیمارستان قراردادهای سرویس فقط برای سرهای دوربین و اسکوپ ها دارند که غالبا دست به دست میشوند و بعد از هر بار مصرف نیاز به ضد عفونی و استریلیزه شدن دارند. تعمیرات این دستگاه ها ممکن است در محل از طریق واحد تجهیزات پزشکی  و یا بر اساس زمان و موادی که در تعمیر استفاده و صرف میشود صورت گیرد.

کدهای UMDNS مرتبط با آندوسکوپ:

17002- دوربین های آندوسکوپ ویدئویی

18034- پردازنده های تصویر، آندوسکوپ ویدئویی

18036-  پردازنده های تصویر، ویدئو، میکروسکوپ جراحی

15967- سیستم های ویدئویی، آندوسکوپ

ترجمه: مهندس سونا بیدق دار

بازنگری: مهندس علیرضا فرهام


منبع محتوا : ECRI Institute
نظرات کاربران

مقالات مشابه

راهنمای خرید منبع نوری آندوسکوپ
راهنمای خرید منبع نوری آندوسکوپ
۲۱۷۴ ۲۰ فروردین ۱۳۹۷
راهنمای خرید آرتروسکوپ
راهنمای خرید آرتروسکوپ
۲۴۰۱ ۱۴ دی ۱۳۹۷
راهنمای خرید برونکوسکوپ
راهنمای خرید منبع نوری آندوسکوپ
راهنمای خرید منبع نوری آندوسکوپ
۲۱۷۴ ۲۰ فروردین ۱۳۹۷
راهنمای خرید برونکوسکوپ
 دوره های آموزشی کاربردی بازرگانی تجهیزات پزشکی

جدیدترین محصولات

همه محصولات تجهیزات پزشکی

شرکت های تجهیزات پزشکی

همه شرکت های تجهیزات پزشکی

آخرین ویدیو ها

همه ویدیو های تجهیزات پزشکی
شرکت مدیرنس ۰۲۸-۳۳۸۳۰۰۰۰
آموزش بازرگانی تجهیزات پزشکی
آموزش بازرگانی تجهیزات پزشکی ۰۲۸-۳۳۸۳۰۰۰۰ داخلی ۲۰۴
متشکریم، نظر شما ثبت گردید.پس از تایید مدیر سایت در وبسایت نمایش داده می شود.