adsآموزش حرفه ای تجهیزات پزشکی!

دستورالعمل کاربری و نگهداری پیشگیرانه دستگاه لیزر پزشکی

دستورالعمل کاربری و نگهداری پیشگیرانه دستگاه لیزر پزشکی
۱۴ مهر ۱۳۹۹
  • ۰
  • ۱۴۲۹

مقدمه:

با توجه به اینکه عملکرد صحیح و ایمن دستگاه های لیزر پزشکی از اهمیت بالایی برخوردار می باشند. به منظور پیشگیری از خرابی و همچنین کاهش زمان خواب آنها در مراکز درمانی، اداره کل نظارت و ارزیابی تجهیزات و ملزومات پزشکی نسبت به تدوین دستورالعمل کاربری و نگهداری پیشگیرانه (PM)  جهت دستگاه های لیزر پزشکی اقدام نموده است. 
در دستور العمل تهیه شده اقداماتی که باید توسط پرسنل مرکز درمانی و پرسنل فنی تولید کننده و یا نماینده قانونی ایشان به منظور دستیابی به عملکرد صحیح و ایمن دستگاه لیزر پزشکی به صورت روزانه و یا دوره ای انجام شود، مطرح و همچنین نکات مربوط به کاربری دستگاه نیز لحاظ گردیده است. این دستورالعمل در پنج فصل طراحی شده است. 
فصل اول شامل مقدمه وفصل دوم اصول عملکرد دستگاه لیزر پزشکی می باشد و در فصل سوم چک لیست نگهداری پیشگیرانه (PM) دستگاه لیزر پزشکی آورده شده است. در فصل چهارم نیز ضوابط و قوانین مرتبط با دستگاه های لیزر پزشکی و در فصل پنجم تعرفه خدمات پس از فروش دستگاه های لیزر پزشکی مطرح گردیده است.

اهداف:

این دستور العمل جهت پیشگیری از خرابی و همچنین کاهش زمان خواب دستگاه های لیزر پزشکی در مراکز درمانی به منظور ساماندهی کاربری و نگهداری پیشگیرانه دستگاه های لیزر پزشکی و بر اساس ماده 2 آیین نامه تجهیزات و ملزومات پزشکی تدوین و ابلاغ می گردد و کلیه ذینفعان ملزم به رعایت آن میباشند. امید است با بهره برداری از مطالب گردآوری شده وضعیت نگهداشت دستگاه های لیزر پزشکی در مراکز درمانی ارتقاء یابد.

-حوزه کاری (scope)

این دستور العمل در خصوص کلیه پرسنل مرکز درمانی و پرسنل فنی تولید کننده و یا نماینده قانونی ایشان کاربرد دارد.

اصطلاحات و تعاریف:

 اداره کل: منظور اداره کل نظارت و ارزیابی تجهیزات و ملزومات پزشکی سازمان غذا و دارو می باشد.
مجری خدمات پس از فروش: اشخاص حقیقی و حقوقی مجاز به ارائه خدمات پس از فروش تجهیزات پزشکی که مسؤولیت ارائه خدمات پس از فروش را به عهده دارند.
گارانتی و وارانتی : گارانتی عبارت است از ضمانتی که مجری خدمات پس از فروش به مصرف کننده یا خریدار می دهد که محصول در طول مدت زمان معین و یا میزان کارکرد مشخصی کاملا درست کار می کند و رضایت مشتری را برآورده می سازد و در غیر اینصورت محصول تعویض شده و یا اصل پول برگشت داده می شود. وارانتی عبارت است از تعهدی که مجری خدمات پس از فروش به مصرف کننده یا خریدار می دهد که در صورت بروز هر گونه مشکل یا نقص یا نیاز به ارتقاء محصول، هزینه تعمیر یا تعویض قطعات را برعهده می گیرد و به این طریق به مصرف کننده اطمینان می دهد که در طول مدت زمان و یا کارکرد مشخصی نیاز به پرداخت هزینه برای تعمیرات ندارد. 
کالیبراسیون: عبارت از اندازه گیری مقادیر کمیتها و تخمین ارتباط میان مقادیر اندازه گیری شده با مقادیر مرجع و انجام هر گونه اقدام لازم یا تنظیم به منظور برطرف نمودن اختلاف بیش از حد مجاز (در صورت وجود) میان مقادیر اندازه گیری شده با مقادیر مرجع میباشد.
 تعرفه خدمات پس از فروش: شامل ساعت مزد ارائه خدمات پس از فروش جهت تجهیزات پزشکی مختلف میباشد که هر ساله توسط اداره کل تعیین و ابلاغ می گردد.
- شرکت های ثالث ارائه دهنده خدمات : عبارت است از فرد حقوقی که پس از اخذ مجوز از اداره کل به عنوان نماینده ارائه دهنده خدمات مجاز به فعالیت می باشد.

فصل 2 – اصول عملکرد دستگاه های لیزر پزشکی

با کشف لیزر انسان با صنایع نوری تازه ای آشنا گردید که با خواص ویژه خود از سایر نورهایی که در طبیعت با آن مواجه هستیم تفاوتهای عمده ای دارد. خواص قابل ملاحظه این نور شگفت راههای تازه ای را برای تحقیقات و کاربردهای متنوع علمی، صنعتی، پزشکی و نظامی باز کرده است. پس از کشف اولین لیزر در ناحیه مرئی طول موج، دامنه پژوهش و تحقیق در مورد کاربردهای این ابزار گسترش زیادی پیدا کرد و هر روز بیش از پیش موارد و کاربردهای جدیدی در این زمینه شناخته و کشف گردید. این پیشرفت های سریع به خاطر امکانات امیدبخشی بود که به کار گیری لیزر برای حل مسائل پیچیده علمی ارائه کرد.

نور لیزر دارای خواصی است که آن را از سایر چشمه های نوری متمایز می سازد. این خواص عبارتند از:

1- تکفامی 2 -همدوسی همفازی، (فضایی و زمانی) 3- جهت مندی 4- درخشایی همه لیزرها طرح پایه ای یکسانی دارند. محیط فعال شامل اتم هایی است که نور لیزر را توسط گسیل القایی تولید می کند. این می تواند یک کریستال جامد، یک گاز، یک اتصال نیمه هادی، یا یک مایع باشد.
مکانیسم تحریک، منبع انرژی است که اتمها را به حالت انرژی مناسب برانگیخته کرده تا گسیل القایی رخ بدهد. مکانیسم تحریک و ماده فعال با هم یک Amplifier نوری تشکیل میدهند. نور لیزر با ورود به یک پایانه Amplifier همچنان که از درون ماده فعال عبور می کند، توسط گسیل القایی تقویت خواهد شد. رزوناتور نوری یک جفت آینه در دو انتهای ماده فعال است. این آینه ها به گونه ایی تنظیم شده اند تا نور لیزر را در میان ماده فعال به جلو و عقب منعکس کنند. آینه عقبی، آینهایی با انعکاس بالا است که بازتابی نزدیک به 100% دارد. آینه خروجی بازتاب پایین تری دارد و اجازه میدهد مقداری از نور لیزر از درونش عبور کند تا باریکه خروجی لیزر را تشکیل دهد.

ادامه این دستورالعمل را میتواندی از لینک زیر دانلود نمایید.


منبع محتوا : اداره کل تجهیزات پزشکی
نظرات کاربران

مقالات مشابه

 دوره های آموزشی کاربردی بازرگانی تجهیزات پزشکی

جدیدترین محصولات

همه محصولات تجهیزات پزشکی

شرکت های تجهیزات پزشکی

همه شرکت های تجهیزات پزشکی

آخرین ویدیو ها

همه ویدیو های تجهیزات پزشکی
شرکت مدیرنس ۰۲۸-۳۳۸۳۰۰۰۰
آموزش بازرگانی تجهیزات پزشکی
آموزش بازرگانی تجهیزات پزشکی ۰۲۸-۳۳۸۳۰۰۰۰ داخلی ۲۰۴
متشکریم، نظر شما ثبت گردید.پس از تایید مدیر سایت در وبسایت نمایش داده می شود.