adsآموزش حرفه ای تجهیزات پزشکی!

استاندارد داده های نرمال نیروی چنگش قدرتی و ظریف در بزرگسالان ایرانی و مدلسازی عوامل تن سنجی پیش بینی کننده آن INSO 19854

استاندارد داده های نرمال نیروی چنگش قدرتی و ظریف در بزرگسالان ایرانی و مدلسازی عوامل تن سنجی پیش بینی کننده آن INSO 19854
۱۷ مهر ۱۳۹۹
  • ۰
  • ۱۰۸۲

پیش گفتار

استاندارد داده های نرمال نیروی چنگش قدرتی و ظریف در بزرگسالان ایرانی و مدلسازی عوامل تن سنجی پیش بینی کننده آن" که پیش نویس آن در کمیسیون های مربوط توسط سازمان ملی استاندارد ایران تهیه و تدوین شده و در پانصد و هفدهمین اجلاس کمیته ملی استاندارد مهندسی پزشکی مورخ 1394/ 06 / 23 مورد تصویب قرار گرفته است، اینک به استناد بند یک ماده 3 قانون اصلاح قوانین و مقررات سازمان استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران، مصوب بهمن ماه 1371، به عنوان استاندارد ملی ایران منتشر می شود. | برای حفظ همگامی و هماهنگی با تحولات و پیشرفت های ملی و جهانی در زمینه صنایع، علوم و خدمات، استانداردهای ملی ایران در مواقع لزوم تجدیدنظر خواهند شد و هر پیشنهادی که برای اصلاح و تکمیل این استانداردها ارایه شود، هنگام تجدیدنظر در کمیسیون فنی مربوط مورد توجه قرار خواهد گرفت. بنابراین، باید همواره از آخرین تجدیدنظر استانداردهای ملی استفاده کرد.

منبع و مأخذی که برای تهیه این استاندارد مورد استفاده قرار گرفته به شرح زیر است:

- مصطفی محمدیان، ناصر هاشمی نژاد (استاد راهنما اول)، علیرضا چوبینه (استاد راهنما دوم)، علی اکبر حقدوست (استاد مشاور)-1392: دامنه طبیعی نیروی چنگش قدرتی و ظریف در بزرگسالان ایرانی و مدلسازی عوامل تن سنجی پیش بینی کننده آن. پایان نامه مقطع کارشناسی ارشد، رشته مهندسی بهداشت حرفه ای، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی کرمان.

مقدمه

دست انسان دارای سیستم اسکلتی- عضلانی پیچیده و خاصی است، که به وی اجازه می دهد وظایفی مانند نوشتن، کار با کامپیوتر و کارهای متعدد دیگر را به درستی انجام دهد . نیروهای چنگش قدرتی و ظریف، مهمترین پارامترهای تأثیر گذار بر عملکرد دست هستند. نیروی چنگش به عنوان یک نیروی ترکیبی حاصل از ماهیچه های خارجی و داخلی دست که مفاصل دست را خم می کند، تعریف می شود؛ که کل نیروی عضلات اندام های فوقانی را بازتاب می دهد و همچنین با نیروی دیگر عضلات بدن مرتبط است. نیروی چنگش قدرتی دست هنگامی رخ می دهد که اشیاء توسط شست، یا انگشتان، یا هر دو و کف دست نگه داشته شوند . در حالی که در نیروی چنگش ظریف هر یک از انگشتان یا ترکیبی از آنها، برای گرفتن اشیاء به صورت هماهنگ با حرکات انگشت شست و بدون تماس با کف دست به کار می روند.

نیروی چنگش به عنوان یک فاکتور مهم پیش بینی معلولیت ها در بیماری های اسکلتی- عضلانی ساعد شناخته می شود، همچنین در شناسایی میزان تراکم مواد معدنی استخوان، و به احتمال زیاد در سستی و شکستن استخوان ناشی از بیماری پوکی استخوان نیز نقش دارد. آرترواسکلروزیس یک بیماری متداول و مسبب نارسایی قلبی و مرگ است، نیروی چنگش یکی از قویترین پیشگوهای اثرات این بیماری ( انفارکتوس میوکارد یا حمله بعد از بهبود می باشد. [1 نیروی چنگش حتی پیش بینی کننده عوارض و نارسایی های عمومی بعد از اعمال جراحی، ناتوانی های عمومی و پیامدهای کهولت سن مانند معلولیت افزایش ریسک بیماری و مرگ و میر نیز می باشد.

ایجاد داده های نرمال نیروی چنگش یک روش معتبر تشخیص شدت اثر آسیب های هر یک از دو سیستم اسکلتی- عضلانی و عصبی دست است . این اطلاعات معمولا از افراد سالم جامعه و براساس فاکتورهایی مانند سن و جنسیت گردآوری می شوند. یکی از کاربردهای مهم اطلاعات بانک اطلاعاتی داده های نرمال نیروی چنگش در فیزیوتراپی و به منظور ارزیابی روند بهبود بیماران دچار آسیب اندام های فوقانی است . متخصصان فیزیوتراپی در ایران برای توانبخشی افراد مبتلاء به ضایعات و اختلالات دست، دست مخالف (دست سالم) را براساس پیشنهاد ریکراس معیاری برای ارزیابی روند درمان و رساندن نیروی چنگش دست به میزان قبل از ابتلاء به بیماری قرار می دهند که البته این روش ممکن است گمراه کننده باشد، زیرا در این روش تفاوت نیروی دست راست و چپ و همچنین تحلیل رفتن نیروی کلی بدن در طول دوره بیماری ناچیز شمرده می شود. به علاوه این روش در مواردی که هر دو دست دچار آسیب می شوند، کارایی ندارد. به همین دلیل بانک اطلاعاتی داده های نرمال نیروی چنگش جهت مقایسه کلینیکی بیماران با جمعیت سالم به منظور تصمیم گیری در مورد بازگرداندن نیروی دست به مقادیر قبل از آسیب و بیماری کاربرد دارد.

دامنه طبیعی نیروی چنگش همچنین برای ارگونومیست ها جهت بهینه سازی برنامه های کاری و طراحی ابزارها اهمیت دارد. بنا بر آنچه گفته شد، تهیه استانداردی با محتوای بانک اطلاعاتی داده های نرمال نیروهای چنگش قدرتی و ظریف ویژه جمعیت بزرگسال ایرانی جهت تعیین اثربخشی کیفیت درمان، تصمیم گیری برای اعمال جراحی، پیش بینی معلولیت ها و پیشگیری از عوارض بیماری های مرتبط با آن ضروری بود که در این استاندارد به این مهم پرداخته شده است.

هدف و دامنه کاربرد

هدف از تدوین این استاندارد، تعیین راهنما برای کاربران و فعالان در عرصه مراقبت از سلامت با ارائه بانک اطلاعاتی نیروی چنگش قدرتی و ظریف بزرگسالان ایرانی و مدل های رگرسیون آنها می باشد که در ارزیابی اندام های فوقانی، تعیین اثربخشی کیفیت درمان، تصمیم گیری برای اعمال جراحی، پیش بینی معلولیت ها و پیشگیری از عوارض بیماری های مرتبط با آن مورد استفاده قرار می گیرد. این استاندارد برای استفاده ارگونومیست ها جهت بهینه سازی برنامه ها و روش های کاری و طراحی ابزارها و سایر تجهیزات قابل استفاده تحت نیروی چنگش افراد بزرگسال ایرانی نیز کاربرد دارد.

مراجع الزامی

مدارک الزامی زیر حاوی مقرراتی است که در متن این استاندارد ملی ایران به آنها ارجاع داده شده است. به این ترتیب آن مقررات جزیی از این استاندارد ملی ایران محسوب می شود. در صورتی که به مدرکی با ذکر تاریخ انتشار ارجاع داده شده باشد، اصلاحیه ها و تجدید نظرهای بعدی آن مورد نظر این استاندارد ملی ایران نیست. در مورد مدارکی که بدون ذکر تاریخ انتشار به آنها ارجاع داده شده است، همواره آخرین تجدیدنظر و اصلاحیه های بعدی آن مورد نظر است.

ادامه این استاندارد را میتوانید از لینک زیر دانلود کنید.


منبع محتوا : سازمان ملی استاندارد
نظرات کاربران

مقالات مشابه

 دوره های آموزشی کاربردی بازرگانی تجهیزات پزشکی

جدیدترین محصولات

همه محصولات تجهیزات پزشکی

شرکت های تجهیزات پزشکی

همه شرکت های تجهیزات پزشکی

آخرین ویدیو ها

همه ویدیو های تجهیزات پزشکی
شرکت مدیرنس ۰۲۸-۳۳۸۳۰۰۰۰
آموزش بازرگانی تجهیزات پزشکی
آموزش بازرگانی تجهیزات پزشکی ۰۹۰۴۴۷۵۶۶۹۸
متشکریم، نظر شما ثبت گردید.پس از تایید مدیر سایت در وبسایت نمایش داده می شود.