adsآموزش حرفه ای تجهیزات پزشکی!

استاندارد وسایل محافظ تنفسی- عوامل انسانی - قسمت ۶: اثرات روانی فیزیولوژیکی INSO 20754-6

استاندارد وسایل محافظ تنفسی- عوامل انسانی - قسمت ۶: اثرات روانی فیزیولوژیکی INSO 20754-6
۱۹ مهر ۱۳۹۹
  • ۰
  • ۶۷۱

پیش گفتار

استاندارد «وسایل محافظ تنفسی- عوامل انسانی - قسمت 6: اثرات روانی فیزیولوژیکی» که پیش نویس آن در کمیسیون های مربوط تهیه و تدوین شده است و در پانصد و هشتاد و یکمین اجلاسیه کمیته ملی استاندارد مهندسی پزشکی مورخ 1394/ 12 / 18 مورد تصویب قرار گرفته است، اینک به استناد بند یک ماده 3 قانون اصلاح قوانین و مقررات موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران، مصوب بهمن ماه 1371، به عنوان استاندارد ملی ایران منتشر می شود. برای حفظ همگامی و هماهنگی با تحولات و پیشرفت های ملی و جهانی در زمینه صنایع، علوم و خدمات، استانداردهای ملی ایران در مواقع لزوم تجدید نظر خواهد شد و هر پیشنهادی که برای اصلاح و تکمیل این استانداردها ارائه شود، هنگام تجدیدنظر در کمیسیون فنی مربوط مورد توجه قرار خواهد گرفت. بنابراین، باید همواره از آخرین تجدیدنظر استانداردهای ملی استفاده کرد.

منبع و ماخذی که برای تهیه این استاندارد مورد استفاده قرار گرفته به شرح زیر است:

ISO/TS 16976-6: 2014, Respiratory protective devices —Human factors —Part 6: Psycho-physiological effects

مقدمه

در این استاندارد، عوامل روانی که می تواند باعث بروز اثرات فیزیولوژیکی (اثرات روانی فیزیولوژیک) شود، مورد توجه واقع شده است. اثراتی می تواند در پذیرش توسط کاربر یا توانایی وی برای تحمل پوشیدن وسایل محافظ تنفسی ؟ (RPD) برای مدت زمان مورد نیاز تاثیر بگذارد. این استاندارد ، بر این موضع استوار است که وضعیت روانی، همبسته فیزیولوژیکی دارد (به عنوان مثال اضطراب با افزایش ضربان قلب همراه است) و واکنش های فیزیولوژیکی به پوشیدن RPD تاثیری بر وضعیت روانشناختی کاربر RPD دارد (به عنوان مثال مشکل تنفس منجر به اضطراب خواهد شد). موضوع بندهای زیر، وضعیت جداگانه روانی فیزیولوژیکی است که می تواند بر پذیرش کاربر تاثیر بگذارد یا در احتمال درآوردن RPD قبل از موعد مقرر سهیم باشد و به این ترتیب، او را در معرض مخاطرة تنفسی قرار میدهد.

واکنش های فیزیولوژیک به استفاده از RPD پس از بحثی در مورد واکنش های روانی به استفاده از RPD مورد بررسی قرار خواهند گرفت. سپس بحث در مورد روش شناسی های مورد استفاده برای اندازه گیری واکنش های روانی- فیزیولوژیکی و چگونگی استفاده از این اندازه گیری ها برای پیش بینی دشواری استفاده از RPD در افراد ادامه خواهد یافت. در پایان، معیارهای تعیین مناسب ترین افراد برای گماردن به کاری که مستلزم استفاده از RPD است، مورد بحث خواهد گرفت.

 

هدف و دامنه

هدف از تدوین این استاندارد، ارائه اطلاعاتی در مورد اثرات روانی- فیزیولوژیکی مرتبط با استفاده از RPD است و برای تهیه استانداردهای مورد نظر برای انتخاب و استفاده از RPD کاربرد دارد. این استاندارد برای تدوین کنندگان استانداردهای RPD، اصولی را در ارتباط با موارد زیر مشخص می کند:
- تعامل بین RPD و ادراک فیزیولوژیکی و روانی انسان، - پذیرش توسط کاربران، و
- نیاز به آموزش به منظور بهبود پذیرش RPD توسط کاربران. این استاندارد در مورد الزامات مرتبط با مخاطره خاصی که RPD برای آن طراحی شده است، کاربرد ندارد.

مراجع الزامی

مدارک الزامی زیر حاوی مقرراتی است که در متن این استاندارد ملی ایران به آنها ارجاع داده شده است. بدین ترتیب آن مقررات جزئی از این استاندارد ملی ایران محسوب میشود. در صورتی که به مدرکی با ذکر تاریخ انتشار ارجاع داده شده باشد، اصلاحیه ها و تجدیدنظرهای بعدی آن مورد نظر این استاندارد ملی ایران نیست. در مورد مدارکی که بدون ذکر تاریخ انتشار به آنها ارجاع داده شده است، همواره آخرین تجدیدنظر و اصلاحیه های بعدی آنها مورد نظر است. 

ادامه این استاندارد را میتوانید از لینک زیر دانلود کنید.


منبع محتوا : سازمان ملی استاندارد
نظرات کاربران

مقالات مشابه

 دوره های آموزشی کاربردی بازرگانی تجهیزات پزشکی

جدیدترین محصولات

همه محصولات تجهیزات پزشکی

شرکت های تجهیزات پزشکی

همه شرکت های تجهیزات پزشکی

آخرین ویدیو ها

همه ویدیو های تجهیزات پزشکی
شرکت مدیرنس ۰۲۸-۳۳۸۳۰۰۰۰
آموزش بازرگانی تجهیزات پزشکی
آموزش بازرگانی تجهیزات پزشکی ۰۹۰۴۴۷۵۶۶۹۸
متشکریم، نظر شما ثبت گردید.پس از تایید مدیر سایت در وبسایت نمایش داده می شود.