adsآموزش حرفه ای تجهیزات پزشکی!

استاندارد ارگونومی تعامل انسان سیستم - قسمت ۳۹۲: توصیه های ارگونومی برای کاهش خستگی دیداری ناشی از تماشای تصاویر برجسته نما - INSO-5241-392

استاندارد ارگونومی تعامل انسان سیستم - قسمت ۳۹۲: توصیه های ارگونومی برای کاهش خستگی دیداری ناشی از تماشای تصاویر برجسته نما - INSO-5241-392
۲۰ مهر ۱۳۹۹
  • ۰
  • ۷۹۴

پیش گفتار

استاندارد ارگونومی تعامل انسان سیستم - قسمت 392: توصیه های ارگونومی برای کاهش خستگی دیداری ناشی از تماشای تصاویر برجسته نما» که پیش نویس آن در کمیسیون های مربوط بر مبنای پذیرش استانداردهای بین المللی امنطقه ای به عنوان استاندارد ملی ایران به روش اشاره شده در مورد الف، بند 7، استاندارد ملی ایران شماره 5 تهیه و تدوین شده، در پانصد و نود و دومین اجلاسیه کمیته ملی استاندارد مهندسی پزشکی مورخ 1395 / 04 / 20 تصویب شد. اینک این استاندارد به استناد بند یک ماده 3 قانون اصلاح قوانین و مقررات مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران، مصوب بهمن ماه 1371، به عنوان استاندارد ملی ایران منتشر می شود.

استانداردهای ملی ایران بر اساس استاندارد ملی ایران شماره 5 (استانداردهای ملی ایران - ساختار و شیوه نگارش) تدوین می شوند. برای حفظ همگامی و هماهنگی با تحولات و پیشرفت های ملی و جهانی در زمینه صنایع، علوم و خدمات، استانداردهای ملی ایران در صورت لزوم تجدیدنظر خواهند شد و هر پیشنهادی که برای اصلاح یا تکمیل این استانداردها ارائه شود، در هنگام تجدیدنظر در کمیسیون فنی مربوط، مورد توجه قرار خواهد گرفت. بنابراین، باید همواره از آخرین تجدیدنظر استانداردهای ملی ایران استفاده کرد.

این استاندارد ملی بر مبنای پذیرش استاندارد بین المللی امنطقه ای زیر به روش معادل یکسان» تهیه و تدوین شده و شامل ترجمه تخصصی کامل متن آن به زبان فارسی می باشد و معادل یکسان استاندارد بین المللی امنطقه ای مزبور است:

ISO 9241-392:2015, Ergonomics of human-system interaction- Part 392: Ergonomic recommendations for the reduction of fatigue from stereoscopic images.

مقدمه

هنگامی که شخصی به یک جسم سه بعدی نگاه می کند، فاصله جانبی موجود بین دو چشم، تصویر آن جسم را با اندکی تفاوت در شبکیه هر یک از دو چشم فراهم می آورد. تلفیق این دو تصویر ایجاد شده در شبکیه، توسط مغز، مفهوم واحدی را در ارتباط با حس عمق فراهم می کند که در اصطلاح عمق نامیده میشود. پیشرفت های اخیر در تکنولوژی پردازش تصویر، شانس مشاهده تصاویر ساخته شده برجسته نما را به طور چشمگیری افزایش داده است. در واقع این تکنولوژی در تصویر متفاوت ایجاد می کند که یکی با یک چشم و تصویر دیگر با چشم دیگر رویت می شود. تلفیق این دو، منجر به حس نمودن عمق تصویر در بیننده میشود. تصاویر برجسته نما در مقایسه با تصاویر دو بعدی قدیمی، به خاطر درک و حس شدن ارتفاع واقعی آنها، از جذابیت بیشتری برخوردار هستند.

نمایش تصاویر برجسته نما، اطلاعات واضحی از عمق اجسام را فراهم می کند و به همین علت، استفاده گسترده از تصاویر برجسته نما در زمینه های پزشکی و صنعت پیش بینی می۔ گردد. قابل ذکر است، اطلاعات علمی موجود، نشان میدهند نمایش تصاویر برجسته نما بدون در نظر گرفتن خصوصیات سیستم بینایی انسان به طور مشخص و دقیق، ممکن است اثرات نامطلوبی را به بار آورند. این استاندارد، حداقل شرایط پایه مورد نیاز برای مشاهده راحت تصاویر برجسته نما را بیان می کند. این استاندارد برای ارتقاء محيط بیننده جهت لذت بردن از مزایای مشاهده تصاویر برجسته نما بدون عوارض جانبی آن در نظر گرفته شده است. همچنین تکنولوژی جدید تصاویر برجسته نما می توانند در چنین محیطی به صورت فعال در زمینه های متنوعی گسترش و به کار گرفته شوند. هدف این استاندارد محدودیت آزادی بیان تصویر و خلاقیت هنری در فرهنگ تصویرسازی نیست.

این استاندارد براساس یافته های علمی در ارتباط با اثرات محتمل نامطلوب از دیدن تصاویر برجسته نما پایه - گذاری شده است، و می تواند بر پایه داده های علمی جدید در آینده بازبینی شود. | این استاندارد یک قسمت از مجموعه استانداردهای ملی ایران شماره 5241، می باشد.

هدف و دامنه کاربرد

هدف از تدوین این استاندارد، ارایه توصیه هایی برای کاهش پتانسیل خستگی و ناراحتی دیداری تجربه شده در حین تماشای تصاویر برجسته نما تحت شرایط تعریف شده، می باشد. خستگی و ناراحتی دیداری ممکن است بر اثر محرکهای نوری از تصاویر سه بعدی متفاوت که به صورت دو چشمی ارائه می گردند، ایجاد شود.

همچنین این استاندارد برای دیدن تولیدات نهایی نمایش های تصاویر برجسته نما، که بستگی به محتوای تصویر و صفحه نمایشگر تحت یک شرایط مناسب تعریف شده دارند، کاربرد دارد. بنابراین، این توصیه ها برای افرادی که مسئول طراحی، تولید و تأمین محتوای این نوع تصاویر بوده، همچنین برای نمایشگرهای تصاویر سه بعدی در نظر گرفته شده است.

یادآوری 1- برای آگاهی از شرایط مناسب تعریف شده برای تماشای تصاویر سه بعدی، به پیوست ب مراجعه شود.

توصیه های ارائه شده در این استاندارد، برای انواع نمایشگرهای تصاویر برجسته نما، مانند عینکها و نمایشگر - های برجسته نمای خودکار دو دید، نمایشگرهایی که بر روی سر نصب می شوند و پروژکتورها کاربرد دارد. همچنین این توصیه ها برای محتوای تصاویری که قرار است توسط نمایشگرهای ذکر شده در بالا نمایش داده شوند و نمایش های برجسته نمایی که به واسطه ترکیبی از تصاویر و نمایشگرها مورد توجه هستند، کاربرد دارد. یاد آوری 2- مرجعی از معیارهای عددی در پیوست پ ارائه شده است.
یاد آوری 3- ممکن است الزامات و توصیه هایی به صورت خاص برای محتوای تصاویر سه بعدی و نمایشگرهای سه بعدی لازم شود که نیاز به مقرر نمودن دستورالعمل های دیگری با ارجاع به این استاندارد باشد.

یادآوری 4- ITU به طور کلی استانداردها را برای انتشار تنظیم می کند.

یاد آوری 5- پیوست ث از استاندارد 303 : 2011 -9241 ISO درخصوص نمایشگرهای مجازی، که برای آن دسته از نمایشگرهایی که بر روی سر نصب می شوند در نظر گرفته شده و یک راهنما ارائه می کند.

ادامه این استاندارد را میتوانید از لینک زیر دانلود کنید.


منبع محتوا : سازمان ملی استاندارد
نظرات کاربران

مقالات مشابه

 دوره های آموزشی کاربردی بازرگانی تجهیزات پزشکی

جدیدترین محصولات

همه محصولات تجهیزات پزشکی

شرکت های تجهیزات پزشکی

همه شرکت های تجهیزات پزشکی

آخرین ویدیو ها

همه ویدیو های تجهیزات پزشکی
شرکت مدیرنس ۰۲۸-۳۳۸۳۰۰۰۰
آموزش بازرگانی تجهیزات پزشکی
آموزش بازرگانی تجهیزات پزشکی ۰۹۰۴۴۷۵۶۶۹۸
متشکریم، نظر شما ثبت گردید.پس از تایید مدیر سایت در وبسایت نمایش داده می شود.