استاندارد استخرهای شنای خانگی سامانه های آبی قسمت ۳: تصفیه آب الزامات INSO 21276-3
پیش گفتار
استاندارد استخرهای شنای خانگی سامانه های آبی قسمت 3: تصفیه آب الزامات » که پیش نویس آن در کمیسیون های مربوط تهیه و تدوین شده است، در ششصدوسیزدهمین اجلاسیه کمیته ملی استاندارد مهندسی پزشکی مورخ 1395/ 11 / 17 تصویب شد. اینک این استاندارد به استناد بند یک ماده 3 قانون اصلاح قوانین و مقررات مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران، مصوب بهمن ماه 1371، به عنوان استاندارد ملی ایران منتشر می شود. | استانداردهای ملی ایران بر اساس استاندارد ملی ایران شماره 5 (استانداردهای ملی ایران - ساختار و شیوه نگارش) تدوین می شوند. برای حفظ همگامی و هماهنگی با تحولات و پیشرفت های ملی و جهانی در زمینه صنایع، علوم و خدمات، استانداردهای ملی ایران در صورت لزوم تجدیدنظر خواهند شد و هر پیشنهادی که برای اصلاح و تکمیل این استانداردها ارائه شود، هنگام تجدیدنظر در کمیسیون های مربوط مورد توجه قرار خواهد گرفت. بنابراین، باید همواره از آخرین تجدیدنظر استانداردهای ملی ایران استفاده کرد.
منبع و مأخذی که برای تهیه و تدوین این استاندارد مورد استفاده قرار گرفته به شرح زیر است:
BSEN 16713-3: 2016, Domestic swimming pools - Water systems - Part 3: Water treatment - Requirements
مقدمه
این استاندارد یک قسمت از مجموعه استانداردهای ملی ایران شماره 21276 است. سایر قسمت های این استاندارد به شرح زیر است:
- قسمت 1: سامانه های پالایش الزامات و روشهای آزمون
- قسمت 2: سامانه های گردشی الزامات و روش های آزمون
هدف و دامنه کاربرد
هدف از تدوین این استاندارد، تعیین الزامات و روش های آزمون برای تجهیزات و روش های مورد استفاده برای تصفیه آب استخر در استخرهای شنای خانگی است. این استاندارد در مورد استخرهای شنا با تعریف مندرج در استاندارد 1-16582 EN کاربرد دارد و همراه با آن به کار خواهد رفت. این استاندارد برای موارد زیر کاربرد ندارد:
الف - استخرهای با کاربری عمومی تحت پوشش استاندارد 1-15288 EN؛
ب- استخرهای آب معدنی با کاربری خانگی یا عمومی؛
پ- استخرهای کودک مطابق استاندارد 8-71 EN؛
ت- استخرهای طبیعی و مشابه آن.
یادآوری به منظور آگاهی از سامانه های پالایش و گردش به ترتیب به استانداردهای ملی ایران شماره های 1-21276 و 2-21276مراجعه شود. علاوه بر این، این استاندارد برای حصول اطمینان از استمرار کیفیت بالای آب استخر از نظر بهداشتی کاربرد دارد تا از واردشدن آسیب به سلامت انسان، به خصوص آسیب های ناشی از عوامل بیماری زا (پاتوژن) جلوگیری شود. در عین حال، آسایش شناگران (برای مثال از طریق به حداقل رساندن اثرات ناشی از مواد گندزدا) نیز در این استاندارد مد نظر قرار گرفته است. برای این منظور، الزاماتی در مورد کیفیت آب و تصفیه آن مشخص شده است.
مراجع الزامی
در مراجع زیر ضوابطی وجود دارد که در متن این استاندارد به صورت الزامی به آنها ارجاع داده شده است. بدین ترتیب، آن ضوابط جزئی از این استاندارد محسوب می شوند.
ادامه این استاندارد را میتوانید از لینک زیر دانلود کنید.