adsآموزش حرفه ای تجهیزات پزشکی!

استاندارد ایمنی ماشین آلات - عملکرد فیزیکی انسان - قسمت ۲: جابه جایی دستی ماشین آلات و قطعات تشکیل دهنده ماشین آلات INSO 22620-2

استاندارد ایمنی ماشین آلات - عملکرد فیزیکی انسان - قسمت ۲: جابه جایی دستی ماشین آلات و قطعات تشکیل دهنده ماشین آلات INSO 22620-2
۲۲ مهر ۱۳۹۹
  • ۰
  • ۹۶۵

پیش گفتار

استاندارد «ایمنی ماشین آلات - عملکرد فیزیکی انسان - قسمت 2: جابه جایی دستی ماشین آلات و قطعات تشکیل دهنده ماشین آلات» که پیش نویس آن در کمیسیون های مربوط تهیه و تدوین شده است، در هفتصد و هفدهمین اجلاسیه کمیته ملی استاندارد مهندسی پزشکی مورخ 1396 / 11 / 30 تصویب شد. اینک این استاندارد به استناد بند یک ماده 3 قانون اصلاح قوانین و مقررات مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران، مصوب بهمن ماه 1371، به عنوان استاندارد ملی ایران منتشر می شود. استانداردهای ملی ایران بر اساس استاندارد ملی ایران شماره 5 (استانداردهای ملی ایران - ساختار و شیوه نگارش) تدوین می شوند. برای حفظ همگامی و هماهنگی با تحولات و پیشرفت های ملی و جهانی در زمینه صنایع، علوم و خدمات، استانداردهای ملی ایران در صورت لزوم تجدیدنظر خواهند شد و هر پیشنهادی که برای اصلاح و تکمیل این استانداردها ارائه شود، هنگام تجدیدنظر در کمیسیون های مربوط مورد توجه قرار خواهد گرفت. بنابراین، باید همواره از آخرین تجدیدنظر استانداردهای ملی ایران استفاده کرد.

منبع و مأخذی که برای تهیه و تدوین این استاندارد مورد استفاده قرار گرفته به شرح زیر است:

BS EN 1005-2: 2003+A1: 2008, Safety of machinery- Human physical performance- Part 2: Manual handling of machinery and component parts of machinery

مقدمه

تولید کننده بهتر است هنگام طراحی و ساخت ماشین آلات الزامات ضروری مربوط به ایمنی و سلامت ارائه شده در راهنمای انجام کار ماشین آلات را رعایت کند. تولید کننده بهتر است ریسک های ماشین را ارزیابی کرده و ریسک های مرتبط با طول عمر ماشین را در نظر گیرد. این استاندارد یکی از چندین استاندارد ارگونومی تدوین شده برای ایمنی ماشین آلات است. در استاندارد 614 - 1 EN اصول به کار رفته توسط طراحان برای تطبیق با عوامل ارگونومی توضیح داده میشود. همان گونه که در استاندارد 1070 EN بیان شده ، این استاندارد یک استاندار نوع B است. بندهای این استاندارد را می توان با یک استاندارد نوع C تکمیل و یا اصلاح کرد. یاد آوری - در مورد ماشین آلاتی که در زمینه کاربرد یک استاندارد نوع C قرار می گیرند و با توجه به بندهای آن استاندارد طراحی و ساخته شده اند، بندهای آن استاندارد نوع C بر بندهای این استاندارد نوع B اولویت دارند. در صورتی که بارهایی که جابه جا می شوند خیلی سنگین بوده و یا به طور مکرر و به مدت طولانی جابه جا شوند و یا وضعیت اندام بدن هنگام جابه جایی بار غیر صحیح باشد، جابه جایی دستی بارها می تواند منجر به ریسکهای زیادی از نظر آسیب دیدگی به سامانه اسکلتی عضلانی شود. اختلال در سامانه اسکلتی عضلانی یکی از رخدادهای رایج است. کارورها معمولا برای انجام وظایف محوله خود بهتر است به صورت دستی با ماشین آلات کار کنند. در صورتی که ماشین آلات مطابق با اصول طراحی ارگونومی طراحی نشده باشند، احتمال بروز خطر وجود دارد.

در صورت طراحی و ساخت ماشین آلاتی که نیاز به جابه جایی دستی آنها وجود دارد، این استاندارد اطلاعات مربوط برای وضعیت کاری اندام، بار، تعداد دفعات و مدت زمان را فراهم می کند. طراحان می توانند از معیار طراحی ارائه شده در این استاندارد برای انجام ارزیابی های ریسک استفاده کنند. در این استاندارد از طراحان ماشین آلات خواسته می شود که روش سه مرحله ای زیر را به کار ببرند: الف - تا حد امکان از جابه جایی دستی جلوگیری شود؛ ب- از وسایل کمکی فنی استفاده شود؛ پ- ریسکهای ذاتی با بهینه سازی فعالیت های دستی، بیشتر کاهش داده شود. در مورد ماشین آلات و قطعات ماشین هایی که نمی توان آنها را با دست حرکت داد یا حمل کرد، به زیربند 4 . 2 استاندارد 1991 :2-292 EN مراجعه شود. این مجموعه استاندارد شامل موارد زیر است:

- قسمت 1: اصطلاحات و تعاریف

- قسمت 2: جابه جایی دستی ماشین آلات و قطعات تشکیل دهنده ماشین آلات

- Part 3: Recommended force limits for machinery operation

هدف و دامنه کاربرد

هدف از تدوین این استاندارد، ارائه توصیه های ارگونومی مربوط به طراحی و جابه جایی دستی ماشین آلات و قطعات آنها از جمله ابزارهای متصل به ماشین در کاربردهای حرفه ای و معمول است. این استاندارد برای جابه جایی دستی ماشین آلات، قطعات آنها و اشیائی با وزن kg 3 یا بیشتر که در این ماشین ها تحت فرآیند قرار می گیرند (ورودی اخروجی) به طول کمتر از 2m به کار می رود.

برای اشیاء با وزن کم تر از kg 3، استاندارد 5-1005 prEN کاربرد دارد. در این استاندارد اطلاعات مورد نیاز برای طراحی ارگونومی و ارزیابی ریسک مرتبط با بلند کردن، پایین آوردن و حمل اشیاء مربوط به مونتاژ انصب، حمل و نقل و عملیات (مونتاژ، نصب، تنظیم)، جابه جایی ماشین، عیب یابی، تعمیر و نگهداری، تنظیم کردن، آموزش و یا تبدیل فرآیند و از رده خارج کردن، انهدام و یا پیاده کردن ماشین آلات نیز ارائه میشود. در این استاندارد آخرین اطلاعات مربوط به جمعیت های عمومی و خرده جمعیت های معین (در پیوست الف تشریح می شود) ارائه می شوند. این استاندارد برای نگه داشتن اشیاء (بدون راه رفتن)، هل دادن و یا کشیدن اشیاء، ماشین آلات قابل نگهداری با دست یا جابه جا کردن در حالت نشسته کاربرد ندارد. این استاندارد برای ماشین آلاتی که قبل از تاریخ انتشار این استاندارد ساخته شده اند کاربرد ندارد.

ادامه این استاندارد را میتوانید از لینک زیر دانلود کنید.
 


منبع محتوا : سازمان ملی استاندارد
نظرات کاربران

مقالات مشابه

 دوره های آموزشی کاربردی بازرگانی تجهیزات پزشکی

جدیدترین محصولات

همه محصولات تجهیزات پزشکی

شرکت های تجهیزات پزشکی

همه شرکت های تجهیزات پزشکی

آخرین ویدیو ها

همه ویدیو های تجهیزات پزشکی
شرکت مدیرنس ۰۲۸-۳۳۸۳۰۰۰۰
آموزش بازرگانی تجهیزات پزشکی
آموزش بازرگانی تجهیزات پزشکی ۰۹۰۴۴۷۵۶۶۹۸
متشکریم، نظر شما ثبت گردید.پس از تایید مدیر سایت در وبسایت نمایش داده می شود.