adsآموزش حرفه ای تجهیزات پزشکی!

ضابطه نصب، راه اندازی، جایگزینی، جابجایی یا اسقاط تجهیزات پزشکی سرمایه ای مشمول سطح بندی

ضابطه نصب، راه اندازی، جایگزینی، جابجایی یا اسقاط تجهیزات پزشکی سرمایه ای مشمول سطح بندی
۱۴ مهر ۱۳۹۹
  • ۰
  • ۱۳۸۹

مقدمه:

نظر به ایجاد رویه یکسان و شفافیت در انجام فرآیندهای نصب و راه اندازی، جایگزینی (اسقاط) و جابجایی تجهیزات پزشکی سرمایه ای مشمول سطح بندی و با توجه به ارتقاء سطح عملکرد و کیفیت اینگونه تجهیزات در سال های اخیر و به منظور هم راستایی با سیاست های جاری وزارت متبوع این ضابطه در چارچوب اختیارات مقرر در تبصره 5 ماده 13 قانون مربوط به مقررات امور پزشکی و دارویی و مواد خوردنی و آشامیدنی جهت اجرا ابلاغ می گردد.

ماده 1- تعاريف:

 الف - تجهیزات مشمول سطح بندی: شامل موارد مذکور در جدول پیوست 1 می باشد.
 ب- عمر تجهیزات سرمایه ای: عمر تجهیزات سرمایه ای به روش زیر محاسبه می گردد:
عمر دستگاه= سال جاری-( (سال ساخت+ سال نصب)تقسیم بر 2)
ج- مراکز تشخیصی و درمانی: کلیه موسسات پزشکی موضوع ماده "1" قانون مربوط به مقررات امور پزشکی و دارویی و مواد خوردنی و آشامیدنی شامل بیمارستان ها (خصوصی، دولتی، خیریه، نهادهای عمومی مردم نهاد) و مراکز آموزشی پژوهشی
 د- گروه بندی مراکز تشخیصی و درمانی از نظر حجم فعالیت:
گروه 1- زیاد: مراکزی که 24 ساعت 5 روز در هفته یا 750 شیفت 8 ساعته در سال فعال هستند.
گروه 2- متوسط: مراکزی که 16 ساعت 5 روز در هفته یا 500 شیفت 8 ساعته در سال یا کمتر فعال هستند. 
ه- بانک اطلاعات شناسنامه تجهیزات سرمایه ای: بانک اطلاعاتی است که شناسنامه تجهیزات پزشکی سرمایه ای موضوع این ضابطه که در مراکز تشخیصی و درمانی نصب شده اند در آن ثبت و برای هر دستگاه شماره شناسه صادر می گردد.
و - بانک اطلاعات شناسنامه مراکز تشخیصی و درمانی: بانک اطلاعاتی است که شناسنامه مراکز تشخیصی و درمانی (دارای موافقت اصولی و پروانه بهره برداری از دفتر نظارت و اعتباربخشی امور درمان و در موارد امور تفویض اختیار شده، از دانشگاه های علوم پزشکی در آن ثبت می گردد. 

ماده 2- سازمان غذا و دارو (اداره کل نظارت و ارزیابی تجهیزات و ملزومات پزشکی) موظف به ارائه بانک اطلاعات شناسنامه مراکز تشخیصی و درمانی جهت تکمیل بانک اطلاعات شناسنامه تجهیزات سرمایه ای می باشد. 

تبصره- معاونت درمان موظف به ارائه بانک کلیه مراکز تشخیصی و درمانی که تجهیزات موضوع این ضابطه در آن مراکز نصب شده باشد، به سازمان غذا و دارو (اداره کل نظارت و ارزیابی تجهیزات و ملزومات پزشکی) می باشند.
 

ماده 3- کلیه مراکز تشخیصی و درمانی دارای موافقت اصولی معتبر از معاونت درمان مطابق ضوابط جاری، می بایست مجوز نصب و راه اندازی تجهیزات موضوع این ضابطه را از کمیته فنی تجهیزات و ملزومات پزشکی اخذ نمایند. 

تبصره- بهره برداری از تجهیزات نصب شده در مراکز درمانی و تشخیصی موضوع این ضابطه منوط به اخذ پروانه بهره برداری مرکز از معاونت درمان مطابق ضوابط جاری می باشد. 

ماده 4- اسقاط تجهیزات موضوع این ضابطه که در مراکز تشخیصی و درمانی نصب شده اند در صورتی مجاز می باشد که عمر آنها برابر و یا بیش از طول عمر مورد انتظار مشخص شده وفق جدول پیوست شماره 2" باشد.

تبصره 1- جابجایی دستگاه در صورتیکه عمر آن بیش از 50 درصد عمر مفید تا عمر مورد انتظار دستگاه باشد صرفا با تایید فنی و عملکرد دستگاه توسط شرکت نمایندگی و یا شرکت ثالث مورد تایید سازمان غذا و دارو (اداره کل نظارت و ارزیابی تجهیزات و ملزومات پزشکی) امکان پذیر خواهد بود. 
تبصره 2- موارد خاص برای تصمیم گیری در کمیته فنی تجهیزات و ملزومات پزشکی طرح می گردد.

 ماده 5- مراکز تشخیصی و درمانی دریافت کننده تجهیزات موضوع این ضابطه می بایست حائز شرایط و دارای مجوزهای لازم جهت نصب آنها باشند. 

ماده 6- بهره برداری و استفاده از دستگاهی که مجوز اسقاط آن صادر شده باشد در سایر مراکز تشخیصی و درمانی مطلقا ممنوع می باشد.

ادامه این آیین نامه را در لینک زیر دانلود کنید.


منبع محتوا : اداره کل تجهیزات پزشکی
نظرات کاربران

مقالات مشابه

ضوابط GMP تجهیزات پزشکی
ضوابط GMP تجهیزات پزشکی
۷۹۱۷ ۲۰ فروردین ۱۳۹۷
ضوابط مسئول فنی وارد كننده
ضوابط مسئول فنی وارد كننده
۲۲۳۵ ۱۶ آبان ۱۳۹۷
ضوابط مسئول فنی تولید كننده
آیین نامه تجهیزات پزشکی
آیین نامه تجهیزات پزشکی
۲۱۳۳ ۰۱ مرداد ۱۳۹۹
 دوره های آموزشی کاربردی بازرگانی تجهیزات پزشکی

جدیدترین محصولات

همه محصولات تجهیزات پزشکی

شرکت های تجهیزات پزشکی

همه شرکت های تجهیزات پزشکی

آخرین ویدیو ها

همه ویدیو های تجهیزات پزشکی
شرکت مدیرنس ۰۲۸-۳۳۸۳۰۰۰۰
آموزش بازرگانی تجهیزات پزشکی
آموزش بازرگانی تجهیزات پزشکی ۰۲۸-۳۳۸۳۰۰۰۰ داخلی ۲۰۴
متشکریم، نظر شما ثبت گردید.پس از تایید مدیر سایت در وبسایت نمایش داده می شود.