ربات نمونه گیر سواپ بینی
شرکت برین نوی (Brain Navi) ربات جدیدی ساخته که آزمایش های سواب بینی یا همان نمونه گیری ها را به طور مستقل انجام می دهد. این ربات با هدایت خودکار و جمع آوری ایمن نمونه های بیمار، به کاهش تماس پرستاران و نمونه گیران با بیماری های بسیار واگیردار کمک میکند.
با توجه به بیماری همه گیر کرونا (COVID-19)، شرکت تایوانیBrain Navi ، اخیراً یک ربات جدید برای انجام آزمایش سواب بینی برای جلوگیری از انتقال عفونت، با هدف محافظت از کارکنان مراکز بهداشتی و درمانی و کاهش فشار بر سیستم های بهداشتی ایجاد کرده است. این شرکت که در سال 2015 تاسیس شده، می گوید: در طراحی و توسعه یک دستگاه پزشکی متمرکز است که می تواند جراحان را در طول مداخلات پزشکی و جراحی کمک کند.
ربات سواب بینی شرکت برین نوی (Brain Navi)، که به تازگی ساخته شده، با هدایت خودکار و جمع آوری ایمن نمونه های بیمار، به کاهش ارتباط کارکنان با بیماری های بسیار عفونی در مرحله آزمایش کمک می کند. این ربات به طور خودکار ساختار صورت بیمار و محل سوراخ بینی را به طور مستقل تشخیص می دهد و به آرامی نمونه ها را می گیرد تا از تماس نزدیک با بیماران جلوگیری کند.
طبق گفته Brain Navi، ربات نمونه گیر با سواب بینی (سواپ بینی) از برخی عملکردهای اساسی NaoTrac که یک ربات ناوبری جراحی مغز و اعصاب است و توسط این شرکت توسعه یافته استفاده میکند. این شرکت ادعا می کند با موفقیت 15 مورد آزمایش انسانی را در مرکز پزشکی Hualien Tzu-Chi در تایوان انجام داده است.
ربات سواب بینی Brain Naviبرای اولین بار در نمایشگاه Bio Asia Taiwan 2020 در پایان ماه ژوئیه در معرض دید عموم قرار گرفت. بررسی برنامه ربات در آزمایش بالینی توسط وزارت بهداشت و رفاه تایوان تأیید شده و دستگاه در مرحله تأیید غذا و داروی ایالات متحده (FDA) و غذا و داروی تایوان (TFDA) برای مجوز استفاده اضطراری (Emergency Use Authorization یا EUA) میباشد.
اهمیت ربات نمونه گیر کرونا
با توجه به ماهیت بسیار آلوده کننده ویروس کرونا (COVID-19)، به حداقل رساندن تماس انسان ها یکی از راه های کاهش شیوع ویروس کرونا است و فناوری هایی مانند استفاده از ربات برای انجام برخی کارهای تکراری نه تنها می تواند خطرات عفونت را برای کارکنان بهداشت و درمان کاهش دهد، بلکه استفاده از نیروی انسانی گران بها را نیز کاهش دهد.